Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

Vendrig behaalt duurzaamheidsrating bij Ecovadis

IJSSELSTEIN (UTR.) – Familiebedrijf Vendrig heeft in juni 2022 een bronzen rating bij duurzaamheidsplatform Ecovadis behaald. Voor de wasserij, die zich specialiseert in de aanschaf, het onderhoud en beheer van werkkleding en in 2020 liefst 60 jaar bestond, is de behaalde mijlpaal een teken dat de stappen naar duurzamer ondernemerschap haar vruchten afwerpen.

Duurzaamheidsrating bij Ecovadis behaald!

Als gearriveerde speler in de vaderlandse kledingindustrie, werkt Vendrig al decennia aan verduurzaming van haar processen. Zo heeft zij haar wasprocessen ontwikkeld en ingericht met het oog op maximaal hergebruik van water en terugwinning van warmte, wordt traditionele verlichting vervangen voor duurzame LED-oplossingen en rijden verkoopadviseurs en directie in elektrische auto’s. “En dat is nog niet alles” aldus eigenaar en algemeen directeur Rudolf Vendrig: “Binnen ons bedrijf zijn we in alle geledingen bewust bezig met het thema ‘duurzaamheid’. Dat hoeft niet eens heel groot te zijn, en begint al met medewerkers die afval scheiden en bijvoorbeeld dubbelzijdig printen.”

Niet tevreden
Op de vraag of Rudolf tevreden is met de bronzen score: “Tevreden is niet het juiste woord. ‘Trots’ is meer op zijn plek. Wij hebben onszelf een bronzen rating ten doel gesteld voor het eind van 2022. Dat hebben we gehaald en zelfs zó goed dat we maar 1 puntje tekortkwamen voor een zilveren rating! Dus tevreden: nee, trots ja!”

De toekomst staat voor de deur bij de IJsselsteinse wasserij. Hoe ziet deze eruit, wat duurzaamheid betreft? Rudolf Vendrig: “Momenteel wordt het volledige dak van zowel de wasserij als het kantoor geschikt gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen. Hiermee willen we nog dit jaar flinke resultaten boeken op het gebied van groene stroom. En voor de middellange toekomst geldt dat wij ons machinepark steeds duurzamer zullen blijven ontwikkelen. Eind 2024 een gouden rating bij Ecovadis is dan ook onze keiharde ambitie! Dán zijn we trots én tevreden!”