Veiligheid en gezondheid gaan hand in hand. Daarom doen we er alles aan om onze werkprocessen te vrijwaren van milieubelasting. Waar ook in onze schoonmaakprocessen en ongeacht met welke componenten van onze dienstverlening je te maken hebt. Hergebruik vind je overal terug.

Wat schoon is moet schoon blijven

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten.

Vendrig is partner van MVO Nederland, wat de grootste kennis- en netwerkorganisatie is voor het bedrijfsleven in Europa. Kennisdeling is een groot voordeel voor Vendrig. Door onze ideologie te toetsen en richting te geven bij MVO Nederland ontstaan prachtige initiatieven.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

Duurzaam gedachtegoed

We hebben er onze persoonlijke missie van gemaakt om niet alleen voor je medewerkers een gezond, schoon en veilige uitrusting te verzorgen. We willen dat wat schoon is ook schoon blijft. Daarvoor doen we graag een duit in het zakje. Ons duurzaam gedachtegoed ligt aan de basis van werkprocessen die zo ingericht zijn dat de milieubelasting tot een minimaal niveau beperkt worden.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

Duurzaam gedachtegoed

We trekken je niet zomaar een pakkie aan. Vind jij duurzaamheid ook zo belangrijk? Dan kiezen we samen wellicht voor circulaire werkkleding. Dat is verantwoorde kleding die al gerecycled is of na gebruik gerecycled wordt tot nieuwe kleding of andere producten. Wij werken samen met leveranciers die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation.

Dit is een non-profitorganisatie die zich wereldwijd inzet om de werkomstandigheden van kledingproductiemedewerkers te verbeteren.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

Professionele reiniging en onderhoud

Ook bij onderhoud passen we circulariteit toe. Omdat wij je werkkleding op professionele wijze reinigen en onderhouden is de kwaliteit en de veiligheid van je kleding altijd gegarandeerd. Je hoeft dus over langere tijd veel minder kleding aan te schaffen en dat heeft dan weer een positief effect op het milieu. Vendrig is de enige aanbieder in Nederland van maar liefst drie verschillende reinigingsprocessen.

Deze reinigingsprocessen zijn specifiek bedacht voor de diverse branches waarvoor wij de werkkleding leveren, reinigen en beheren. Door de beperking van de milieubelasting speelt dit maatwerk een grote rol bij het aanjagen van duurzaamheid.

Biologisch afbreekbaar
Reinigen met K4 is halogeenvrij en biologisch afbreekbaar. K4 vormt geen gevaar voor mens, lucht, water en bodem. Het is een circulair reinigingsproces en het fraaie is: na het gebruik wordt het gedistilleerd en is het opnieuw bruikbaar. Het vuil dat opgeruimd wordt is dan gefilterd en apart opgevangen en indien mogelijk gerecycled.

Reinigen zonder water op lage temperatuur
Met het reinigingsmiddel PER zijn wij in staat om zonder water en op zeer lage temperatuur industriële werkkleding te reinigen. Ook dit reinigingsmiddel is circulair. We destilleren het en gebruiken het opnieuw. Ook bij dit reinigingsproces wordt het vuil apart afgevoerd en gedestilleerd.

Tot drie keer zuiniger dan thuis wassen
Foodkleding reinigen we met natwas. Hiervoor gebruiken we water uit eigen bron, deze bevindt zich onder de wasserij. Dit water wordt slim opgewarmd omdat we het inzetten als koelwater voor de wasmachines van K4 en Dryclean. Pas hierna gebruiken we het water voor de natwas. Het water is dan al verwarmd waardoor er minder energie nodig is voor het reinigingsproces. Door de schaalgrootte die Vendrig toepast wassen wij tot drie keer zuiniger dan thuis.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

Het stimuleren van duurzame werkkleding

Soms is het niet anders: je kleding heeft zijn beste tijd gehad. Niet getreurd, je volledige werktenue krijgt een nieuw leven. Meestal als werkkleding, maar soms ook als bouw-en-isolatiemateriaal, meubels of tassen. Dit recyclen doen we bijvoorbeeld met een partner als i-Did.

Door een slim proces van vervilting zorgt i-Did voor een hele reeks nuttige producten; van tassen tot hippe interieuraccessoires. Hun website is zeker een bezoek waard!

Schoenen
We recyclen niet alleen onze werkkleding, maar ook de veiligheidsschoenen. Schoenen van Vendrig worden zo ontworpen en geproduceerd dat de grondstoffen en componenten ervan kunnen worden herwonnen om er nieuwe schoenen en andere producten van te maken. Uiteraard zonder kwaliteits- en waardeverlies of schadelijke gevolgen.

Wist je dat versleten veiligheidsbrillen en helmen ook opnieuw kunnen worden gerecycled? Ze worden vermalen tot korrels waarna er nieuwe producten van worden gemaakt.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

De mensen

Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. Een groot deel van onze mensen werkt tot wel 30 jaar bij Vendrig. Dat gebeurt niet zomaar, dat vergt toewijding en investering. Maar een sterke relatie is de investering waard. Onze mensen geven Vendrig een hoge waardering en daar zijn wij erg trots op.

De opleiding

Vendrig is innovatie. Geen ander bedrijf in onze markt kent zo’n uitgebreid aanbod in werkkleding, producten en bovenal in wasprocessen. Dat verlangt dat onze mensen zich doorontwikkelen. Zo vergroten ze hun inzetbaarheid, de variatie van hun werkzaamheden en mogelijk ook hun inkomen. De Vendrig Academy wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Direct vragen over dit onderwerp?

Vraag het aan één van onze experts.

Neem contact opBel 030 – 212 30 00

Wim Verhoeff
Accountmanager Vendrig