Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Industrie werkkleding Vendrig header Havep

Veiligheid waarborgen met brandvertragende kleding

Kom je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden in aanraking met vlammen, vonken of hitte? Dan dien je brandvertragende kleding te dragen. Niet alleen omdat het veiliger is, maar ook omdat het verplicht is. We lichten dit graag toe:

  • Brandvertragende kleding biedt bescherming wanneer je in aanraking komt met vlammen, vonken of hitte. Zo beperk je het risico op ongelukken en kun jij dus veilig aan het werk.
  • Het dragen van brandvertragende kleding in bovengenoemde situaties is wettelijk verplicht. Wanneer je je hier niet aan houdt ben je niet ingedekt tegen risico’s en eventuele schadeclaims.

Vendrig is specialist in het verschaffen van brandvertragende (of vlamvertragende) kleding. Door onze gecertificeerde werkwijze, onze gedegen kennis en jarenlange ervaring van wasprocessen en normeringen beschik je altijd over de juiste vlamvertragende kleding. Wij zorgen ervoor dat de kleding voldoet aan de juiste normeringen en voldoet aan de Europese standaarden die vereist zijn in de markt. Natuurlijk kijken we ook welke kleding bij welke soort werkzaamheden past.

Vragen over brandvertragende kleding?

   Offerte aanvragen

Normeringen binnen brandvertragende kleding

Om medewerkers te beschermen tegen de gevaren tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden, zijn er verschillende normeringen opgesteld. Vlamvertragende kleding voldoet bijvoorbeeld aan de ISO 11612-norm. Deze norm betekent dat de drager van deze kleding beschermd is tegen vonken, korte blootstelling aan vlammen en hittedoorslag. Daarnaast is deze brandvertragende kleding gemaakt van materiaal dat niet smelt of scheurt.

Wil je weten welke kleding geschikt is voor je medewerkers of meer weten over brandvertragende kleding? Dan kun je bij Vendrig terecht. Wij zijn volledig op de hoogte van de wetgeving en adviseren je graag over de meest geschikte kleding voor je medewerkers. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Orcon Veiligheidskleding Vendrig

Vlamvertragende kleding: aanschaf én onderhoud

Wanneer je gebruik maakt van de dienstverlening van Vendrig, biedt dit vele voordelen. Alles omtrent de aanschaf en het onderhoud van brandvertragende kleding wordt uit handen genomen. De voordelen op een rij:

  • Je beschikt altijd over veilige en goed zittende vlamvertragende kleding. Hierdoor ben je maximaal ingedekt tegen risico’s en eventuele claims.
  • Met onze CERTEX- certificering ben je verzekerd dat de kleding gereinigd en behandeld wordt volgens de Europese richtlijn. Hierdoor blijft de vlamvertragende kleding voldoen aan de gestelde eisen en normeringen en zijn je medewerkers maximaal beschermd.
  • Door onze professionele reinigingsmethode behouden we de specifieke pasvorm van de kleding. Ook is krimp van de kleding door de lagere temperatuur nihil, waardoor de levensduur van de vlamvertragende kleding wordt verlengd. Zo bespaar je op de kosten.
  • Je beschikt altijd over voldoende voorraad schone kleding. Onze serviceverlener brengt in één keer de schone producten op locatie en neemt de vuile kleding weer mee. Kortom, je hebt er geen omkijken meer naar, wij zorgen dat het voor je geregeld is.

De full service dienstverlening van Vendrig

Werkkleding nodig? Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het proces bestaat uit drie componenten. Samen vormen deze componenten één geheel: onze full service dienstverlening.

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur