Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

Met trots heeft Vendrig in 2023 de zilveren rating bij EcoVadis behaald. Het EcoVadis certificaat is een beoordeling over de duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Het internationale en onafhankelijke bureau beoordeelt aspecten als milieu, arbeidsomstandigheden, ethiek en duurzame inkoop. EcoVadis maakt een gedetailleerde analyse om de milieuvriendelijkheid van bedrijven te meten, inclusief beleid, acties en resultaten.

EcoVadis maakt via hun platform de MVO-prestaties inzichtelijk zodat leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar kunnen vinden.

Vendrig is bekroond met een zilveren medaille

Wat is EcoVadis?

Het EcoVadis certificaat is een beoordeling van de duurzaamheid van bedrijven. Dit certificaat meet hoe goed een bedrijf presteert op gebieden als milieu, arbeidsomstandigheden, ethiek en duurzame inkoop. EcoVadis biedt een platform waar bedrijven hun score kunnen verbeteren en delen met potentiële klanten. Het doel is om duurzaamheid in het bedrijfsleven te bevorderen en transparantie te vergroten. Bedrijven gebruiken dit certificaat om hun duurzaamheidsprestaties te tonen en te verbeteren.

De EcoVadis analyse

EcoVadis meet de milieuvriendelijkheid van een bedrijf door een diepgaande analyse van verschillende factoren. Het beoordeelt bijvoorbeeld het milieubeleid, acties en resultaten van het bedrijf. Dit omvat het beheer van afval en emissies, hulpbronnen- en energiegebruik, en de impact op de biodiversiteit. EcoVadis bekijkt ook hoe het bedrijf milieurisico’s beheert en innovaties inzet voor duurzaamheid. Door deze aanpak krijgen bedrijven een gedetailleerde score die hun inspanningen en prestaties op milieugebied weerspiegelt.

EcoVadis Zilveren Certificaat

In 2022 behaalden we het bronzen certificaat. Na de geplande duurzaamheidsinspanningen behaalden we een jaar later met succes het zilveren certificaat. We streven ernaar om in deze lijn door te blijven groeien, maar wat zegt zo’n certificaat nou eigenlijk? EcoVadis kent vier certificatieniveaus toe: platinum, goud, zilver en brons. Deze niveaus weerspiegelen de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf.

  • Platinum: Dit is het hoogste niveau en wordt toegekend aan bedrijven die tot de top 1% van alle beoordeelde bedrijven behoren in termen van duurzaamheidsprestaties.
  • Goud: Toegekend aan bedrijven in de top 5%. Dit betekent dat ze uitstekende duurzaamheidspraktijken hanteren.
  • Zilver: Deze bedrijven behoren tot de top 25% en tonen goede duurzaamheidsprestaties.
  • Brons: Dit niveau is voor bedrijven die voldoen aan de basisvereisten van duurzaamheid en in de top 50% vallen.

Elk niveau duidt op een bepaalde mate van toewijding en prestatie in duurzaamheidspraktijken, waarbij platinum de meest geavanceerde is.

Geldigheid EcoVadis

Een EcoVadis certificaat is één jaar geldig. Na dit jaar is een nieuwe beoordeling nodig om de certificering te vernieuwen. Dit proces zorgt ervoor dat bedrijven hun duurzaamheidsprestaties continu blijven verbeteren. EcoVadis houdt toezicht op de actuele prestaties en moedigt bedrijven aan om zich in te zetten voor duurzame ontwikkeling. Regelmatige updates garanderen dat de informatie relevant en actueel blijft.

Duurzaam ondernemen met Vendrig

Vendrig vindt het belangrijk dat zij zelf en de aangesloten leveranciers, samenwerkingspartners en klanten zoveel mogelijk milieuvriendelijk ondernemen. Hoe wij dit doen en hoe wij de zilveren medaille hebben weten te behalen lees je terug op de pagina Milieuvriendelijk Ondernemen. Voor de komende jaren tot 2030 focussen we ons op de volgende thema’s:

  1. Schoon water
  2. Energie & CO2 besparing
  3. Schoon en veilig transport
  4. Duurzaam textiel
  5. MVO partners

Jouw toekomstige samenwerkingspartner?

Benieuwd wat Vendrig voor jouw onderneming kan betekenen, vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons op. We zijn jouw vertrouwde partner in de aanschaf, onderhoud en het beheer van al je werkkleding. Maar ook voor alle sanitaire voorzieningen en producten in vloerhygiëne kan je bij ons terecht. Een vertrouwd gezicht komt periodiek langs met schone kleding en voorzieningen. Laat je ontzorgen door Vendrig.