Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

Voor professionele veiligheidskleding is Vendrig jouw vertrouwde leverancier. We voorzien het complete bedrijf van veiligheidskleding, ook wel bekend als high visibility werkkleding (afgekort als ‘hi vis’). Voor specifieke branches is hi vis kleding geen voorkeur, maar vereiste. Koop of huur de veiligheidskleding bij Vendrig en wij zorgen ervoor dat je wekelijks een schone partij veiligheidskleding ontvangt.Offerte aanvragen

Veilig & vertrouwd

Wat is veiligheidskleding?

Veiligheidskleding is niet zomaar werkkleding; het is een cruciaal instrument om werknemers te beschermen tegen specifieke gevaren die ze op hun werkplek tegenkomen. Of het nu gaat om:

  • het afschermen van de huid tegen gevaarlijke chemicaliën;
  • het bieden van vuurbestendige lagen;
  • of het beschermen tegen elektrische schokken en mechanische gevaren.

Veiligheidskleding heeft een doorslaggevende functie. Buiten het bieden van bescherming, verbetert de juiste veiligheidskleding ook de prestaties en het comfort van je werknemers, waardoor zij zich beter kunnen concentreren op hun taken zonder zich zorgen te maken over mogelijke risico’s.

Jouw online veiligheidskledingwinkel

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bron voor al je veiligheidskleding, dan staat een van onze specialisten je graag te woord. Met een rijke geschiedenis en deskundigheid in het veld, bieden we een breed scala aan hoogwaardige veiligheidskleding die is ontworpen om te voldoen aan de unieke uitdagingen van verschillende industrieën. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je veilig voelen was nog nooit zo eenvoudig.

 

“Een betrouwbare bron voor al je veiligheidskleding.”

Veiligheidskleding kleuren

De kleur van veiligheidskleding is meer dan een kwestie van persoonlijke voorkeur: het is een cruciaal element voor de veiligheid op de werkvloer. Bij Vendrig begrijpen we dat de zichtbaarheid en herkenbaarheid van je werknemers van het grootste belang zijn. Daarom bieden we een veelzijdig assortiment van veiligheidskleding in diverse kleuren. Of je nu te maken hebt met weinig daglicht, een drukke omgeving of specifieke veiligheidsvoorschriften: wij hebben het!

Oranje veiligheidskleding

Oranje veiligheidskleding is een favoriet onder professionals die in veeleisende en potentieel gevaarlijke omstandigheden werken, zoals: wegwerkzaamheden, bouwplaatsen en andere werkplekken waar verkeer een rol speelt. Deze kleur is speciaal gekozen om de drager ervan opvallend en direct zichtbaar te maken, zelfs bij weinig licht of slechte weersomstandigheden.

Hoog zichtbaar

De felle tint van oranje maakt het bijna onmogelijk om over het hoofd te zien, wat vooral cruciaal is bij weinig licht of in de schemering.

Duidelijk herkenbaar

De kleur oranje wordt algemeen erkend als een signaalkleur voor veiligheid, waardoor je medewerkers direct herkenbaar zijn in een breed scala aan situaties en omgevingen.

Gele veiligheidskleding

Gele veiligheidskleding staat bekend om zijn uitzonderlijke zichtbaarheid en is een uitstekende keuze voor werkomgevingen waar lichtomstandigheden niet optimaal kunnen zijn. Of het nu bewolkt is, mistig of regenachtig, de heldere gele tint zorgt ervoor dat werknemers goed zichtbaar blijven, wat de algehele veiligheid op de werkplek verhoogt.

Uitstekende zichtbaarheid bij mist en regen

De levendige tint van geel snijdt door nevel en regendruppels heen, waardoor deze kleur een uitstekende keuze is voor werkomstandigheden waarin het weer snel kan omslaan.

Breed inzetbaar voor verschillende werkzaamheden

Of je nu op een bouwplaats, aan de weg of in een magazijn werkt, gele veiligheidskleding is veelzijdig genoeg om in een scala van werkomgevingen te worden gebruikt.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen gele of oranje veiligheidskleding?

Geel is van nature een heldere kleur die goed opvalt bij bewolking, mist of regen. Geel wordt vaak geassocieerd met waarschuwingssignalen en -borden, waardoor het in situaties onmiddellijk als veiligheidskleur wordt herkend. Oranje is daarentegen effectief in heldere, zonovergoten omstandigheden en valt op tegen natuurlijke achtergronden. In omgevingen waar veel blauw en groen voorkomen, zoals bij water of bosrijke gebieden, kan oranje een effectievere keuze zijn.

Voor welke branches is veiligheidskleding vereist?

  • Bouw en constructie

In deze sector is het dragen van veiligheidskleding met hoge zichtbaarheid en beschermende elementen zoals helmen en stalen neuzen in werkschoenen essentieel om werknemers te beschermen tegen vallende voorwerpen, machines en andere gevaren.

  • Transport en logistiek

Voor medewerkers die zware voertuigen besturen of in magazijnen werken, is veiligheidskleding nodig om ongevallen te voorkomen en zichtbaarheid te vergroten, vooral bij het laden en lossen.

Werknemers in de chemische sector hebben vaak beschermende kleding nodig die bestand is tegen chemische stoffen, hitte en vuur.

In deze branches zijn werknemers vaak blootgesteld aan de elementen, dieren en machines. Specifieke veiligheidskleding zoals snijbestendige en waterafstotende kleding is daarom cruciaal.

Werknemers in gas-, water- en elektriciteitssectoren hebben behoefte aan veiligheidskleding die beschermt tegen elektrische schokken en andere specifieke gevaren van hun vakgebied.

  • Wegwerkzaamheden en verkeersregeling

Hoge zichtbaarheid is een vereiste voor mensen die aan de weg werken of verkeer regelen, vooral bij slecht weer en in de nacht.

In de olie- en gasindustrie, zowel op het land als op zee, zijn de risico’s bijzonder hoog. Van explosiegevaar tot het werken op hoogte en in geïsoleerde omstandigheden. Veiligheidskleding zoals vlamvertragende pakken en hoge zichtbaarheidskleding zijn essentieel. Deze kledingstukken zijn vaak voorzien van extra kenmerken zoals antistatische eigenschappen en weerstand tegen chemicaliën.

In deze sector is hygiëne van het grootste belang om kruisbesmetting en voedselgerelateerde ziektes te voorkomen. Veiligheidskleding zoals voedselveilige jassen, schorten en handschoenen zijn vaak vereist, en in de meeste gevallen moeten ze voldoen aan strenge normen voor voedselveiligheid. Werknemers kunnen ook bescherming nodig hebben tegen koude temperaturen in gekoelde ruimtes.

Kom in contact

Vendrig’s Full Service

Investeer in de veiligheid van je team door te kiezen voor de betrouwbare veiligheidskleding van Vendrig. Wij maken het eenvoudig om veiligheid de hoogste prioriteit te geven op jouw werkplek.

Direct vragen over dit onderwerp?

Vraag het aan één van onze experts.

 

Verbind me door met Angela

Angela de Lange
Accountmanager Vendrig