Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?
De reinigingstemperatuur bij dry-clean is slechts 30 graden. Door deze lage temperatuur en mindere mechanische werking gaat kleding langer mee; is dus duurzamer. De vervuiling wordt opgenomen in het reinigingsmiddel perchloorethyleen (PER). Tijdens het destillatieproces verhitten we de vervuilde PER waardoor deze verdampt. Wat achterblijft is de vervuiling uit de kleding.
De verdampte PER wordt afgekoeld en daardoor weer vloeibaar. Deze zetten we dan opnieuw als reinigingsmiddel in (dit is dus een gesloten systeem).
De vervuiling uit de kleding (oliën en vetten) wordt verder gedestilleerd waardoor ook het laatste restje PER wordt teruggewonnen. De oliën en vetten die overblijven zijn de stookolie waar Vendrig op draait.
Om de verdampte PER af te koelen en dus weer vloeibaar te maken gebruiken we water van ca. 12 graden dat we uit de bodem oppompen. Door het als koelwater voor onze dry-clean wasmachines te gebruiken krijgt het water een temperatuur van ca. 23 graden. Dit warme water gebruiken we weer als waswater voor de natwas. Omdat het water al verwarmd is, is er minder energie nodig!
Door reinigingsprogramma’s volledig af te stemmen op het type bevuiling van de kleding, behoudt deze kleding langer haar normen, gaat deze langer mee en werken dragers van werkkleding dus langer veilig in hetzelfde kledingstuk. In combinatie met het 100% controleren en repareren, levert dit een verlenging van de levensduur van minimaal 10%, maar gemiddeld 20%. De klant heeft veel langer plezier van de kleding, is duurzaam bezig en bespaart kostbare euro’s.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen u graag!

Waterverbruik
Vendrig staat in Nederland positief bekend om haar duurzaamheidsinspanningen, denkend vanuit onze roots als derde generatie familiebedrijf. Eind 2020 hebben we met een nieuwe wasbuis geïnvesteerd op onze natwas-afdeling. Door deze investering wordt water hergebruikt en uit het geloosde water wordt de warmte teruggewonnen. Samengevat hebben deze inspanningen geresulteerd in aansprekende resultaten.

Vendrig draagt bij aan de volgende SDG’s

Direct vragen over dit onderwerp?

Vraag het aan één van onze experts.

Neem contact opBel 030 – 212 30 00