Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

In 2022 begon onze reis met een bronzen erkenning tot een zojuist behaalde zilveren medaille, naar onze ambitie voor goud in duurzaamheid, gemeten door EcoVadis. We vieren onze successen in 2023, waaronder zonnepanelen en groene stroom en zetten onze inzet voort voor een duurzamere toekomst. Met het EcoVadis certificaat bewijzen we onze duurzaamheid en streven we naar continue verbetering, geïnspireerd door toonaangevende bedrijven en gericht op een groenere wereld.

Top 15%
duurzaamste
bedrijven

Van brons naar zilver

In 2022 vierden we een grote prestatie: het behalen van de bronzen medaille. Deze erkenning plaatst ons in de top 15% van de meest duurzame bedrijven wereldwijd. Met trots delen we dat EcoVadis, een vooraanstaand beoordelingsplatform, ons deze eer toekende na een grondige evaluatie. Hun proces omvatte het screenen van 1,8 miljoen bedrijven en een volledige beoordeling van meer dan 125.000 organisaties verspreid over 180 landen. Deze onderscheiding markeert een belangrijke stap in onze voortdurende inzet voor duurzaamheid.

Een succesvol 2023

2023 staat in het teken van duurzame successen voor ons bedrijf. We hebben het hele dak voorzien van zonnepanelen, een belangrijke stap naar zelfvoorzienendheid in energie. We maken nu gebruik van groene stroom, volledig opgewekt in Nederland. Dit benadrukt onze toewijding aan milieuvriendelijke energiebronnen. Een andere mijlpaal is de installatie van auto-oplaadmogelijkheden direct voor onze deur. Hiermee faciliteren we niet alleen onze klanten, maar dragen we ook bij aan een groenere toekomst.

Op naar goud!

Ons streven naar goud symboliseert onze ambitie om tot de top 5% van de meest duurzame bedrijven wereldwijd te behoren. Dit doel sluit perfect aan bij onze duurzaamheidsplannen, die uitgestippeld zijn tot 2030. Het is een pad van voortdurende verbetering en innovatie. We kijken op naar voorbeelden als VodafoneZiggo, ManpowerGroup en Verstegen, die reeds een gouden medaille in duurzaamheid hebben behaald. Hun successen inspireren ons om onze duurzaamheidsinspanningen te intensiveren en zo onze eigen gouden standaard te bereiken.

EcoVadis certificering

EcoVadis certificering speelt een cruciale rol in het meten van duurzaam ondernemen. Het biedt een transparant beeld van hoe bedrijven presteren op het gebied van duurzaamheid. Dit inzicht is waardevol voor andere organisaties die overwegen met ons samen te werken. Het certificaat fungeert niet alleen als een teken van onze duurzaamheidsinspanningen, maar bevordert ook de kruisbestuiving met gelijkgestemde bedrijven. Zo trekken we duurzame leveranciers, partners en klanten aan, wat bijdraagt aan een groenere bedrijfscultuur en een duurzamere bedrijfswereld.

EcoVadis FAQ

Wat is een EcoVadis certificaat?

Een EcoVadis-certificaat is een prestigieuze erkenning die de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf beoordeelt en valideert.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Het certificaat is doorgaans één jaar geldig, waarna een nieuwe beoordeling vereist is.

Wanneer vindt de volgende beoordeling van EcoVadis weer plaats?

De volgende beoordeling door EcoVadis vindt meestal plaats vlak voor de vervaldatum van het huidige certificaat. Voor Vendrig vind die beoordeling eind 2024 weer plaats.