Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

In deze verfrissige rubriek vragen we ‘Vendrigenaren’ het hemd van het lijf. Deze keer babbelen we met Brigitte Chaigneau, teamleider van de afdeling reparatie. Zij zorgt ervoor dat alle klanten van Vendrig er zonder kleerscheuren vanaf komen. Letterlijk.

“Met een lach en wat gekkigheid wordt het werk leuker en beter.”

Allereerst, hoe vaak doe je de was thuis?

“Vaak! Ik woon met mijn zoon. We dragen allebei werkkleding, dus per week draaien er de nodige wasjes bij ons thuis.”

Hoe ziet je werk er op een gemiddelde dag uit?

“Dat verschilt per dag. Ik beantwoord mails, keur de uren van collega’s goed, zorg dat al het materiaal op voorraad is en regel de planning. Verder kruip ik ook achter de naaimachine om reparaties uit te voeren. Leuk werk, want je bent lekker met je handen bezig!”

Wat is het aller-aller-allerbelangrijkste aan deze baan?

“Veiligheid staat altijd op nummer één, dus het allerbelangrijkste is dat alles zonder kleerscheuren bij de klant terechtkomt. Is de klant blij? Dan zijn wij blij!”

Wat maak of repareer je dan zoal?

“We voorzien overalls van nieuwe ritsen en repareren werkkleding waar gaatjes in zijn ontstaan. Ook repareren en vervangen we veel kniezakken. Die gaan vaak kapot door slijtage. Daarnaast maken we bestelde kleding op maat en voorzien we deze van emblemen.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Met een vriendin naar een concert of lekker naar de sportschool. Waar ik al helemaal van kan genieten, is een avondje kokerellen. Als Brabantse ben ik natuurlijk een echte bourgondiër.”

Mis je Brabant weleens?

“Zo nu en dan. Als ik heimwee krijg, dan spreek ik af met vriendinnen of ga ik naar familie. Ik kom uit de buurt van Breda en woon in Haastrecht in Zuid-Holland. Houd me tijdens Carnaval niet tegen om naar Brabant te reizen, want dan heb je ruzie, haha! Daarna kan ik er weer een aantal maanden tegenaan.”

Maak je nog leuke of gekke dingen mee bij Vendrig?

“Zeker. Elke vrijdag gaat de muziek hard aan. Dan is iedereen net wat losser vanwege het weekend. En dan wordt er tijdens het werken wel even gedanst. Lachen, joh!”

Noem één gewoonte die je én op je werk én thuis terugziet.

“Dat ik altijd positief ben, wat er ook gebeurt. Negatief zijn werkt niet. Als je positief bent, is iedereen om je heen dat ook. Ook al is het druk, houd de lol erin! Met een lach en wat gekkigheid wordt het werk leuker en beter. Een chagrijnige kop, daar heeft niemand wat aan.”
In de vorige editie van ‘De was doen met …’ draaien we mee met Nienke Kommerkamp van de klantenservice.