Skip to main content
Vendrig werkt verfrissig
030 - 212 30 00 Meer weten of offerte aanvragen?

In deze verfrissige rubriek vragen we ‘Vendrigenaren’ het hemd van het lijf. Deze keer draaien we mee met Bas van der Wal, werkzaam bij de technische dienst. De handigste man van Vendrig repareert alles wat los en vast zit.

“Preventief onderhoud of storing: ik zorg ervoor dat alles blijft draaien.”

Allereerst: hoe vaak doe je de was thuis?

“Nooit. Dat doet mijn vrouw altijd. Maar … ik til de boodschappen en doe het vuilnis. En natuurlijk ben ik thuis ook ‘medewerker’ technische dienst. De klusjes zijn voor mijn rekening.”

Wat doe je eigenlijk na werktijd en in het weekend?

“Als ik thuis ben, ga ik graag met mijn 5-jarige zoontje spelen. Even een momentje voor ons samen. ’s Avonds is het tandjes poetsen, een verhaaltje voorlezen en dan naar bedje toe. Ook houd ik ervan om lekker te gamen. Dat doe ik al van jongs af aan. En in het weekend sta ik als fanatiek supporter mijn club Sparta aan te moedigen.”

Hoe lang werk je al bij Vendrig?

“Ondertussen al bijna 5 jaar.”

Als medewerker bij de technische dienst ben je natuurlijk erg handig.

“Jazeker. Ik verricht preventief onderhoud, verhelp storingen en zorg dat de werkplaats netjes is. Eigenlijk zorg ik ervoor dat alles wat draait ook blijft draaien. De ene keer is het een simpele storing waarvoor ik word opgeroepen en soms is het een groter probleem. Maar vaak zorg ik voor preventief onderhoud.”

Dat is soms dus even flink stressen.

“Heel af en toe heb ik weleens een stressmomentje, ja. Maar dat noem ik gezonde werkstress. Ken je de wet van Murphy? Als er één ding fout gaat, dan gaat ook meteen alles fout. Gelukkig kan ik het altijd repareren. Dat geeft me een lekker gevoel.”

Wat is voor jou typisch Vendrig?

“We hebben veel over voor de klant. Als er een probleem is, lossen we het gelijk op. Daarnaast voelt werken bij Vendrig als een warm bad. Dit bedrijf heeft me altijd gesteund, ook in tijden dat het minder met me ging. Dat getuigt van respect. Ik zie veel uitdaging in mijn werk en krijg veel kansen om te groeien dankzij de opleidingen die ik mag volgen. Vendrig is dus echt een bedrijf naar mijn hart.”

Dus ze mogen je ’s avonds altijd opbellen bij een storing?

“Natuurlijk, ik stap meteen in de auto, hoor. Helaas heb ik dan héél af en toe wel een boze vrouw thuis!”
In de vorige editie van ‘De was doen met …’ draaien we mee met de altijd-vrolijke productieleider Edwin van Rooij.