Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

header-Zorg-voor-mens-en-milieu-Vendrig

Circulaire dienstverlening

Hergebruik staat bij ons centraal

Werkkleding is je meest persoonlijke gereedschap. Bij ons draait alles om jou, de werkkledingdrager. Wij willen daarom het beste voor jou, je medemens en het milieu. Wij doen er dan ook alles aan om milieubelasting te beperken. Circulair staat bij ons centraal: je vindt hergebruik terug in alle lagen van onze dienstverlening. Van het aanschaffen van werkkleding, via het onderhoud naar tenslotte het beheer ervan.

1 – Werkkleding aanschaffen? Kies voor hergebruikte kleding

Wanneer je werkkleding wilt aanschaffen maken we samen met jou een inventarisatie. Wat heb je nodig, wat vind je belangrijk? Heeft duurzaamheid een hoge prioriteit? Dan is circulaire werkkleding een goede keuze. Hiermee kies je voor verantwoorde kleding die al gerecycled is of na gebruik gerecycled wordt tot nieuwe kleding of andere producten.

Onze kledingleveranciers zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation, de onafhankelijke non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet om werkomstandigheden voor kledingproductiemedewerkers te verbeteren.

Vragen over onze circulaire dienstverlening?

   Offerte aanvragen

2 – Je werkkleding milieubewust gereinigd

Ook bij onderhoud passen we circulariteit toe. Omdat wij je werkkleding op professionele wijze reinigen en onderhouden is de kwaliteit en de veiligheid van je kleding altijd gegarandeerd. Deze gaat dus ook langer mee. Je hoeft dus over langere tijd veel minder kleding aan te schaffen, wat weer een positief effect heeft op het milieu.

Onze reinigingsprocessen

Als enige aanbieder in Nederland hebben wij drie reinigingsprocessen in huis, waardoor werkkleding op een verantwoorde en zo milieuvriendelijk mogelijke wijze wordt gereinigd.

K4: innovatief en biologisch afbreekbaar

K4 is halogeenvrij, biologisch afbreekbaar en vormt geen gevaar voor mens, lucht, water en bodem. Het reinigingsproces van K4 is circulair: na gebruik wordt K4 gedestilleerd en is opnieuw toepasbaar. Het achtergebleven vuil (vaak oliën en vetten) wordt apart gefilterd, opgevangen en opnieuw gedestilleerd. De vloeistoffen die daaruit voortkomen worden opnieuw gebruikt. Vendrig is het eerste bedrijf ter wereld dat K4 toepasbaar maakt voor industriële reiniging van werkkleding. K4 past goed in ons beleid om wasprocessen voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren. Lees meer over K4 >>

Dryclean: circulair reinigen zonder water op lage temperatuur

Net als K4 is dryclean, dat voor de industriële werkkleding wordt gebruikt, circulair. Het reinigingsmiddel PER wordt na gebruik gedestilleerd en opnieuw ingezet. Het vuil wordt afgevoerd en verder gedestilleerd. De vloeistoffen die daaruit voortkomen worden opnieuw gebruikt. Dryclean kent nog meer voordelen: er wordt op lage temperatuur gereinigd en er wordt geen gebruik gemaakt van water.

Natwas: twee tot drie keer zuiniger dan thuiswassen

Foodkleding reinigen we met natwas, bacteriën worden hierbij gedood. We gebruiken water uit eigen bron, welke zich onder de wasserij bevindt. Het water wordt opgewarmd doordat het wordt ingezet als koelwater voor de wasmachines van K4 en Dryclean. Hierna gebruiken we het water voor de natwas. Omdat het water al verwarmd is, is er minder energie nodig om te gebruiken voor reiniging. Wist je trouwens dat, door schaalgrootte, industrieel natwassen twee tot drie keer zuiniger en dus milieuvriendelijker is dan thuis natwassen?

reinigingsprocessen vendrig

3 – Je werkkleding duurzaam beheerd

Onze gehele full service dienstverlening is ook een circulair proces: De servicechauffeur haalt je vuile kleding op. Wij reinigen je kleding die past bij jouw specifieke situatie. Wij controleren of je kleding nog voldoet aan de gestelde eisen en repareren je kleding wanneer nodig. Wanneer een kledingstuk versleten of onherstelbaar beschadigd is, wordt een nieuw exemplaar ingezet. De servicechauffeur levert schone kleding bij je af en neemt je vuile kleding weer mee.

Circulaire werkkleding: we recyclen je oude kleding

Is je kleding oud en onbruikbaar geworden? Dan recyclen we deze tot nieuwe werkkleding, bouw- en isolatiematerialen, meubels en sporttassen. Recyclen doen we samen met Dutch Awearness, pionier en koploper in chain management voor de textielindustrie. Zij ontwikkelen bedrijfskleding, werkkleding en textiel-gerelateerde producten die zijn ontworpen voor hergebruik. Ook werken we samen met Orcon en HAVEP, leveranciers van onder andere volledige circulaire werkkleding. Dutch Awareness, Orcon en HAVEP maken deel uit van The Dutch Circular Workwear Association, opgericht om de groei van duurzame werkkleding te stimuleren. Samen streven we naar een schonere wereld voor de toekomstige generaties.

Veiligheidsschoenen en PBM’s ook hergebruikt

We recyclen niet alleen werkkleding, maar ook veiligheidsschoenen. Deze schoenen worden zo ontworpen en geproduceerd dat de grondstoffen en componenten ervan kunnen worden herwonnen om er nieuwe schoenen en andere producten van te maken. En dit zonder kwaliteits- en waardeverlies of schadelijke gevolgen. Ook versleten veiligheidsbrillen en helmen worden gerecycled. Ze worden vermalen tot korrels waarna er nieuwe producten van worden gemaakt.

Vendrig full service dienstverlening circulair

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur