Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Walk n Closet Vendrig header

Walk ’n Closet

Track & trace van je bedrijfskleding

 • Gebruikt jouw bedrijf grote hoeveelheden kleding in alle soorten en maten?
 • Ontbreekt het aan voldoende inzicht in het kledinggebruik van je medewerkers?
 • Wil je de kleding- en beheerskosten terugdringen?
 • Wil je de hygiëne -en dus de veiligheid- in het bedrijf verhogen?

Weet altijd waar je kleding is

Vendrig biedt dé oplossing en introduceert Walk ’n Closet, track & trace van bedrijfskleding. De kleding wordt voorzien van UHF/RFID-chips. Deze worden gescand op meerdere plekken, zowel bij je bedrijf als bij de wasserij van Vendrig. Hierdoor kun je precies zien waar een kledingstuk zich bevindt. Walk ’n Closet, ontwikkeld door Textilligence, biedt nog meer voordelen. Zo kun je de kleding- en beheerskosten van je bedrijf verlagen en is er maximale controle op de veiligheid en hygiëne. Bovendien is Walk ’n Closet een flexibel systeem. Je kunt het naar eigen wens samenstellen. Lees alles over de voordelen van Walk ’n Closet >>

Vragen over track & trace van je werkkleding?

   Offerte aanvragen

Zo werkt Walk ’n Closet

1. UHF/RFID-chip in elk kledingstuk

Ieder kledingstuk wordt voorzien van een UHF/RFID-chip met een eigen identificatiecode.

2. Antennes registreren data

In de kleedruimte hangen antennes bij de entree én in de vuilgoedkast. Deze registreren de aankomst en vertrek van de medewerker alsmede het gebruik en inlevering van de kleding. Ook worden de gegevens van de medewerker en het kledingstuk in een database opgeslagen, wat nauwkeurige managementinformatie oplevert.

3. Instructies voor de medewerker

Walk ‘n Closet kent verschillende varianten. Een van de opties is dat de medewerker bij binnenkomst in de kleedruimte via een beeldscherm de instructie krijgt om uit een bepaalde container/kast een schoon kledingstuk te nemen. Bij het verlaten van de ruimte wordt een kledingstuk aan de medewerker gekoppeld. Aan het eind van de werktijd wordt de kleding weer van de medewerker ontkoppeld, doordat de medewerker de vuile kleding in de vuilgoedkast doet. Dit wordt immers ook geregistreerd.

4. Ook scanning in de wasserij

Het ophalen en brengen van de was door Vendrig wordt ook gescand. De controleketen is dus volledig gesloten.

Alle voordelen van Walk ’n Closet

Precieze registratie

Door het gebruik van de UHF/RFID-chips en UHF-scanning vindt een precieze registratie plaats. Hierdoor is het inzichtelijk waar welk kledingstuk zich bevindt, zowel bij je bedrijf als bij Vendrig. Zo zie je welke kledingstukken op voorraad liggen, welke gedragen worden, welke in de vuilgoedcontainer zitten en welke door Vendrig zijn meegenomen om te reinigen.

Bespaar op kledingaantallen

Omdat je realtime informatie hebt over het gebruik van de kleding per medewerker kun je werkomstandigheid het aantal kledingstukken optimaliseren. Ook levert Pool(bulk)kleding enorm veel mogelijkheden op, zeker bij seizoensinvloeden en uitzendkrachten.

Logistiek & traceerbaarheid

Volledige controle over waar een kledingstuk zich bevindt. Kledingstukken kunnen dus niet meer zoekraken.

Bespaar op uitgifte

Het systeem helpt de medewerker om snel en efficiënt de juiste keuze te maken. Ook is toezicht van (een) geautoriseerde medewerker(s) overbodig.

Up-to-date en nauwkeurige managementinformatie

Door realtime registratie altijd en direct inzicht.

Inzicht in reparatiekosten

Walk ’n Closet koppelt de medewerker en de kleding per draagmoment aan elkaar. Hierdoor zijn de reparatiekosten per medewerker inzichtelijk.

Hygiëne en veiligheid

Hygiëne en veiligheid zijn door Walk ’n Closet gewaarborgd. Er is maximale controle op de inzet van de kleding, het aantal bewassingen per afdeling, per medewerker of per werkzaamheid. Zo dragen medewerkers van zogenaamde high care zones de vereiste kleding en wisselen deze daadwerkelijk dagelijks.

Op maat geleverd

Walk ’n Closet kan in verschillende varianten worden toegepast, helemaal naar jouw eigen wensen. Zo zijn er diverse gradaties met betrekking tot autorisatie. Het systeem kan bijvoorbeeld ook met toegangspoorten worden uitgebreid. Door deze flexibiliteit kan rekening gehouden worden met de cultuur van uw bedrijf, de regelgeving, de infrastructuur en de werkomstandigheden.

Hoe werkt de chip?

Walk ’n Closet maakt gebruik van UHF/RFID-chips. UHF/RFID-chips (Radio Frequency Identification) in combinatie met UHF-scanning (Ultra High Frequency) maakt de producten op locatie traceerbaar. De chip kent vele voordelen:

 • De chip is klein en dus gemakkelijk in gebruik.
 • De chip zit in een flexibel en duurzaam omhulsel, waardoor de chip goed beschermd is.
 • Elke chip heeft unieke code, deze staat ook op het omhulsel.
 • De chip is completer dan barcode, er kan veel informatie worden opgeslagen.
 • De chip is relatief goedkoop.
 • Plat of gevouwen, de chip blijft te scannen.
 • Waterdicht en chemisch resistent.
 • Het bereik van de antenne is instelbaar tot 10 meter.
 • Grote hoeveelheden kunnen in één keer worden gescand.

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur

Vendrig