Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

page-certificering-1000x180

Certificering

Natwasprocedé

Het natwasprocedé is het standaard wasproces van water en zeep. Voordeel van dit wasproces is dat hiermee organische vervuiling beter wordt verwijderd. Vandaar dat wij bedrijven in de Foodsector adviseren om hun kleding te reinigen volgens dit proces.

RABC en Certex certificering

Onze RABC en CERTEX certificering geven je de zekerheid dat bedrijfskleding gereinigd en behandeld wordt volgens de Europese richtlijn die daartoe is ontwikkeld, de NEN-EN14065. Hierin wordt een kwaliteitsmanagementsysteem beschreven dat de microbiologische kwaliteit van gewassen textiel voor voedingsindustrie moet waarborgen. De jaarlijkse, door TÜV Nederland uitgevoerde, evaluatie toont aan dat wij ons systeem voor kwaliteitsmanagement conform de normen van Certex op een hoog niveau weten te houden. Hiermee voldoen wij aan de eisen van NEN-EN-ISO 9001:2008. In januari 2015 is het certificaat door TÜV Nederland met drie jaar verlengd.

Geen biologische besmetting

Voor voedingsmiddelenbedrijven, farmaceutische industrie, ziekenhuizen, verpleeghuizen en horeca is het van belang dat er een controle plaatsvindt op biologische besmetting. De Europese richtlijn die daartoe is ontwikkeld, de NEN-EN14065 (RABC), beschrijft een kwaliteitsmanagementsysteem dat de microbiologische kwaliteit van gewassen textiel voor deze branches moet waarborgen. RABC staat voor Risk Analysis Biocontamination Control.

Milieu

Naast kwaliteitsdoelstellingen is het CERTEX-Kwaliteitszorgsysteem ook sterk gericht op het nakomen van milieueisen en eisen met betrekking tot kiemreductie en bacteriedoding tijdens het wasproces. We voeren regelmatig controles uit op bacteriologische gesteldheid van de kleding en de arbeidsmiddelen. Systematisch worden de wasmachines gecontroleerd op het gebruik van wasmiddelen en temperatuur, wat van belang is voor de ‘afdodingsfactor’.

Neem contact op

Heb je een vraag over één van onze diensten of producten? Wij helpen je graag verder!

* = verplicht. Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt.

Vendrig