Het Coronavirus woedt inmiddels flink in Nederland. Het heeft voor iedereen consequenties, dus ook voor Vendrig en voor onze klanten. Hier lees je hoe wij met deze lastige situatie omgaan.

Alles over het Coronavirus: hoe gaat Vendrig ermee om?

Kalm en passend advies

Vendrig houdt zich bezig met het reinigen van grote hoeveelheden kleding, die onze servicechauffeurs ophalen en terugbrengen op de locaties van onze klanten. Als maatschappelijk verantwoord wasserijbedrijf, heeft de gezondheid en het welzijn van iedereen die via Vendrig kleding draagt en/of deze via Vendrig laat onderhouden altijd onze hoogste prioriteit. Dit geldt ook voor iedereen die als klant, leverancier, pakketbezorger, sollicitant of in welke andere hoedanigheid dan ook onze locaties in IJsselstein en Almelo bezoekt. We zullen op deze snel ontwikkelende situatie van het Coronavirus op een kalme en passende manier reageren en het deskundig advies en richtlijnen vanuit overheid en het RIVM opvolgen.

Onze processen voldoen

Allereerst: onze hygiëneprocessen voldoen aan de bacteriële afdoding die vereist is. Angst voor besmetting is niet nodig.

Maatregelen

We nemen de volgende extra maatregelen om de gezondheid en veiligheid van alle dragers van onze kleding, onze medewerkers, klanten en bezoekers te waarborgen:

  • De Nederlandse overheid en het RIVM volgen wij op de voet om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
  • We schudden geen handen zolang de autoriteiten ons dat opdragen.
  • We werken samen met onze industriële partners en andere organisaties zoals Federatie Textielbeheer Nederland om informatie en acties te delen.
  • Waar mogelijk worden interne bijeenkomsten van groepen van meer dan 4 personen uitgesteld.
  • We nemen gepaste maatregelen voor persoonlijke hygiëne op zowel productie-(wasserij) als kantoorwerkplekken, bijvoorbeeld het houden van ‘sociale afstand’ tussen medewerkers tijdens werk,- koffie- en lunchpauzes.
  • We laten medewerkers zoveel mogelijk thuiswerken.
  • Elke werkruimte is uitgerust met desinfectiegels zodat handen regelmatig kunnen worden gereinigd.
  • We faciliteren permanente interne communicatie via interne tv-schermen waarin concrete adviezen worden gegeven over het minimaliseren van de kans op besmetting (bijvoorbeeld zorgen voor regelmatig en grondig handen wassen).
  • Ons beleid: als de medewerker een van de volgende symptomen ervaart: hoesten, verhoging, koorts of kortademigheid, staan we erop dat hij of zij thuis blijft.
  • Ons managementteam volgt de ontwikkelingen op de voet en voert dagelijks overleg over de situatie.

Was je handen

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: was je handen om verdere besmetting te voorkomen! Handzeepdispensers of handdoekrolautomaten nodig? We helpen je graag verder. Lees meer over onze sanitaire hygiënelijn.

Meer weten?

Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op via 030-2123000 of via klantenservice@vendrig.nl.