Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

veilig werken met veiligheidskleding

Optimaal beschermd met veiligheidskleding

Geen veiligheidskleding? Niet gedekt tegen schade en claims!

Om onbezorgd en veilig te werken wil je natuurlijk dat jouw werkkleding optimale bescherming biedt. Niemand zit te wachten op een ongeluk. Jij niet en je werkgever niet. Met beschermende veiligheidskleding voorkom je een heleboel zorgen. Wist je bijvoorbeeld dat zorgverzekeraars in Nederland de schadekosten alleen dekken wanneer blijkt dat er gebruik gemaakt is van veiligheidskleding? Het is daarom van groot belang dat je tijdens je werkzaamheden goed beschermd bent, zodat jij optimaal en zonder gevaar effectief kunt functioneren. Als bedrijf toon je verantwoord werkgeverschap, ben je maximaal ingedekt tegen de risico’s van imagoschade, voorkom je ziekteverzuim en vermijd je improductiviteit.

Welke risico’s brengen werkzaamheden met zich mee? Maak een RI&E

Als werkgever ben je, vanuit de arbeidsomstandighedenwet, verplicht te onderzoeken welke werkzaamheden gevaar opleveren of schadelijk zijn voor de gezondheid van je medewerkers. Dit onderzoek heet een RI&E, een risico-inventarisatie & evaluatie. Na deze inventarisatie stel je een plan van aanpak op met daarin de maatregelen die je neemt om de risico’s te verkleinen. Het dragen van veiligheidskleding is vaak een van deze maatregelen.

Welke kleding biedt bescherming? Wij helpen je met je keuze

Aan welke wettelijke eisen en normen moet de kleding voldoen? Moet de kleding antistatisch zijn? Bescherming bieden tegen lassen of slijpen, of tegen hitte, vlammen of vuur? Of is hoge zichtbaarheid juist belangrijk? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Samen bekijken we de werksituatie(s) en welke veiligheidskleding hiervoor nodig is.

Lees verder >>

Expert in veiligheidskleding

Vendrig garandeert altijd veilige werkkleding voor alle dragers. Wij zijn dé expert in veiligheidskleding en we zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving. We werken samen met leveranciers die gespecialiseerd zijn in genormeerde veiligheidskleding. Bovendien reinigen en onderhouden wij de kleding volgens de Europese richtlijnen, waardoor de kleding blijft voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Je medewerkers werken dus altijd veilig en beschermd.

Meer informatie

Wil je meer weten over veiligheidskleding en wat Vendrig hierin voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel met de Klantenservice via 030 – 212 3000. Onze adviseurs staan je graag te woord.

Neem contact op

Profiteren van onze full service dienstverlening? Vraag geheel gratis om advies!

Vul het onderstaande formulier in of bel met 030 - 212 3000 voor meer informatie.

* = verplicht. Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt.

Vendrig