Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Absorptiematten

Gebruik absorptiematten en voorkom slipgevaar

Een veilige en prettige werkomgeving is zeer belangrijk voor uw personeel. Met absorptiematten worden vloeistoffen, vuil en vetten effectief geabsorbeerd. Hierdoor blijft de werkvloer schoon en veilig en dat is natuurlijk erg fijn voor u en al uw werknemers. Bovendien zal het de werkprocessen bevorderen, want mensen zijn nu eenmaal productiever in een veilige werkomgeving.

Absorptiematten

De absorptiematten van Vendrig worden veelal gebruikt door industriële organisaties, de metaal- en automotive branche alsook op locaties waar men veel met oliën en vetten werkt. De absorptiematten hebben zich bewezen als uitstekende ondergrond bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden alsook in werkomgevingen waar gewerkt wordt met kwetsbare onderdelen van machines en installaties.

Bij Vendrig kunt u terecht voor een uitgebreid scala aan diensten:

  • Full service dienstverlener voor bedrijfstextiel en hygiënesystemen
  • Ruim assortiment
  • Huur van bedrijfskleding
  • Bedrijfskleding voor iedere branche: schoon, veilig en comfortabel

Meer weten over de absorptiemat van Vendrig? Wij vertellen u graag alles over de functionaliteiten en hoe het u kan helpen. Neem contact met ons op voor nadere toelichting.

Contact

Voorkom onveilige situaties

Absorptiemat
1) Olie valt op de absorptiemat

Vloeistoffen die op de vloer terechtkomen tijdens het werk kunnen voor gevaar zorgen. Gladde vloeren zijn bijvoorbeeld niet gewenst in een werkplaats en het is dus belangrijk om dit te voorkomen. Het gebruik van absorptiematten is hierin een uitstekende oplossing. Deze matten zullen oliën en vetten namelijk razendsnel opnemen, waardoor slipgevaar snel afneemt. Een ander bijkomend voordeel is natuurlijk dat u op de schoonmaakkosten bespaart, want al het vuil wordt door de absorptiemat geabsorbeerd.

Hoe werkt een absorptiemat?

Absorptiematten
2) Olie trekt direct in absorptiemat

Op het moment dat oliën, vetten of andere vloeistoffen op de mat terecht komen, zullen deze vloeistoffen direct in de mat trekken en de olie wordt opgenomen. Door de zeer efficiënte werking van de mat, zal dit proces snel plaatsvinden, waardoor de kans op eventueel gevaar of viezigheid enorm snel afneemt.

Aan de onderzijde van de absorptiemat is vervolgens niets te zien van de opgenomen vloeistoffen, zodat u niet achteraf alsnog voor een verrassing komt te staan. Tegelijkertijd zijn de matten wel waterafstotend, waarmee de mat zeer specifiek enkel smerige en in potentie gevaarlijke stoffen absorbeert. Daarmee is de veiligheid van uw werkomgeving alsook die van uw personeel gegarandeerd.

U kunt de absorptiemat bij Vendrig bestellen in twee maten: de kleine variant van 85x55cm en de grote variant van 165x55cm.

Absorptiematten huren. Hoe werkt dat?

Absorptiemat met vlek
3) Absorptiemat neemt olie op

Absorptiematten zullen op een gegeven moment verzadigd raken. Het gevolg hiervan is dat oliën, vetten en andere vloeistoffen minder goed worden opgenomen, waardoor de kans op vieze vloeren sneller toeneemt. Onderhoud is dus zeker van belang en ook daarin kan Vendrig uw oplossing zijn.

Wij bieden u de mogelijkheid om absorptiematten te huren die wij eens in de zoveel tijd komen ophalen en gelijk omruilen voor een nieuwe. De vuile matten zullen wij reinigen in onze professionele wasserij, waar wij middels chemisch wassen alle vuiligheid uit de mat verwijderen. Het voordeel van deze manier van wassen op een lage temperatuur, is dat de absorberende eigenschap van de mat behouden blijft en dat er een minimale krimping optreedt.

Absorptiematten reinigen
4) De onderkant blijft schoon

Vendrig is naast leverancier ook dienstverlener voor het reinigen van absorptiematten middels een huursysteem. U heeft altijd effectieve matten tot uw beschikking en wij regelen de rest. Wij helpen ook u graag aan een veilige werkomgeving met onze absorptiematten en snelwissers. Meer weten? Onze deskundige adviseurs helpen u graag verder. Vul hiernaast het contactformulier in of bel 030 – 212 3000 voor direct contact.

Liever een heldere offerte? Wij doen u uiteraard graag een gedetailleerde offerte toekomen. Vraag deze geheel vrijblijvend aan.

Offerte aanvragen

Profiteren van onze full service dienstverlening? Vraag geheel gratis om advies!

Vul het onderstaande formulier in of bel met 030 - 212 3000 voor meer informatie.

* = verplicht. Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden verstrekt.

Vendrig