Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Gebruik absorptiematten en voorkom slipgevaar

Een veilige en prettige werkomgeving is zeer belangrijk voor je personeel. Met absorptiematten worden vloeistoffen, vuil en vetten effectief geabsorbeerd. Hierdoor blijft de werkvloer schoon en veilig en dat is natuurlijk erg fijn voor jou en je medewerkers. Bovendien zal het de werkprocessen bevorderen, want mensen zijn nu eenmaal productiever in een veilige werkomgeving.

De absorptiematten van Vendrig worden veelal gebruikt door industriële organisaties, de metaal- en automotive branche alsook op locaties waar men veel met oliën en vetten werkt. De absorptiematten hebben zich bewezen als uitstekende ondergrond bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden alsook in werkomgevingen waar gewerkt wordt met kwetsbare onderdelen van machines en installaties.

Voorkom onveilige situaties

Vloeistoffen die op de vloer terechtkomen tijdens het werk kunnen voor gevaar zorgen. Gladde vloeren zijn bijvoorbeeld niet gewenst in een werkplaats en het is dus belangrijk om dit te voorkomen. Het gebruik van absorptiematten is hierin een uitstekende oplossing. Deze matten zullen oliën en vetten namelijk razendsnel opnemen, waardoor slipgevaar snel afneemt. Een ander bijkomend voordeel is natuurlijk dat je op de schoonmaakkosten bespaart, want al het vuil wordt door de absorptiemat geabsorbeerd.

Vragen over de absorptiemat?

   Offerte aanvragen

Hoe werkt een absorptiemat?

Op het moment dat oliën, vetten of andere vloeistoffen op de mat terecht komen, zullen deze vloeistoffen direct in de mat trekken en de olie wordt opgenomen. Door de zeer efficiënte werking van de mat, zal dit proces snel plaatsvinden, waardoor de kans op eventueel gevaar of viezigheid enorm snel afneemt. Aan de onderzijde van de absorptiemat is vervolgens niets te zien van de opgenomen vloeistoffen, zodat je niet achteraf alsnog voor een verrassing komt te staan. Tegelijkertijd zijn de matten waterafstotend, waarmee de mat zeer specifiek enkel smerige en in potentie gevaarlijke stoffen absorbeert. Daarmee is de veiligheid van je werkomgeving alsook die van je personeel gegarandeerd. Je kunt de absorptiemat bij Vendrig bestellen in twee maten: de kleine variant van 85x55cm en de grote variant van 165x55cm.

Absorptiematten huren. Hoe werkt dat?

Absorbtiematten zullen op een gegeven moment verzadigd raken. Het gevolg hiervan is dat oliën, vetten en andere vloeistoffen minder goed worden opgenomen, waardoor de kans op vieze vloeren sneller toeneemt. Onderhoud is dus zeker van belang en ook daarin kan Vendrig jouw oplossing zijn. Wij bieden je de mogelijkheid om absorbtiematten te huren die wij eens in de zoveel tijd komen ophalen en gelijk omruilen voor een nieuwe. De vuile matten zullen wij reinigen in onze professionele wasserij, waar wij middels chemisch wassen alle vuiligheid uit de mat verwijderen. Het voordeel van deze manier van wassen op een lage temperatuur, is dat de absorberende eigenschap van de mat behouden blijft en dat er een minimale krimping optreedt.

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur