Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Vendrig doneert theedoeken aan World Servants voor Zuid-Afrika

Begin 2017 doneerde Vendrig werkkleding aan World Servants, een stichting die projecten over heel de wereld organiseert met medewerking van groepen jongeren uit Nederland. Jaarlijks bouwen zo’n 800 jongeren aan verandering in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Zo veranderen de levens van gemeenschappen daar en jongeren in Nederland. Na het succes van de werkkleding-donatie, doneerden wij nog eens 300 theedoeken. Deze zijn verspreid onder meerdere World Servants-projecten in Ecuador, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Sierra Leone en Ghana. Hieronder lees je de verhalen van Inge, Iris en Frances, deelnemers van World Servants.

Vendrig World Servants Ghana Iris vrouw dankbaar

Project Ghana

Door Iris – We hebben bij onze verblijfplaats cadeautjes gemaakt voor alle families/gezinnen in het dorp. Op de dag dat we vertrokken zijn we ’s ochtends het hele dorp doorgelopen om de cadeautjes uit te delen aan de verschillende families. Elke familie kreeg een pakketje: een theedoek met hierin kleine cadeautjes en een paar pannenkoeken om op te eten. Als we bij een van de families aankwamen pakten zij een pannetje waar wij het cadeautje en de pannenkoeken in mochten leggen. Ze waren erg blij, moesten lachen, en maakten een buiging als teken van dank. De dankbaarheid onder deze gezinnen is groot voor alles wat wij tijdens dit project met hen hebben mogen beleven en dat ze daaraan nog mooie herinneringen overhouden.

Vendrig World Servants Zimbabwe theedoek jerrycan water

Project Zimbabwe

Door Inge – World Servants werkt in Zimbabwe samen met de organisatie Youth for Christ. Deze organisatie wil de jeugd voorbereiden op een beter leven. Op dit moment is de werkloosheid erg hoog en daarom hebben wij met z’n allen gerenoveerd en gebouwd aan een trainingscentrum. Jongeren krijgen hier een studie aangeboden en betalen daarvoor wat zij kunnen. Is dat 1 dollar, dan betalen ze 1 dollar. Kunnen ze wat meer betalen, bijvoorbeeld 50 dollar, dan betalen ze dat bedrag. Na de studie krijgen zij een volledig gecertificeerd diploma om een eigen bedrijf te kunnen beginnen. Tijdens ons project in Zimbabwe zijn de theedoeken veelvuldig gebruikt om hygiëne aspecten uit te leggen aan de lokale bevolking en natuurlijk om ze te gebruiken bij het afwassen. Na het project in juli en augustus zijn er in totaal 100 theedoeken achtergebleven in Bulawayo om te gebruiken bij de lessen die ze gaan geven in het trainingscentrum. De heren zullen voornamelijk beroepen leren als vissen, kippen houden, metaalbewerking en houtbewerking maar de dames worden geschoold in hospitality. Huishoudelijke taken zoals wassen en strijken wordt hen geleerd maar ook het kappersvak is een mogelijkheid. De theedoeken komen dan ook zeer goed van pas!
Vendrig World Servants Sierra Leone groepsfoto

Project Sierra Leone

Door Frances – Afgelopen zomer ben ik op reis geweest, met World Servants, naar Sierra Leone.
Sierra Leone is een land dat al heel wat te lijden heeft gehad. Het land was nog maar nauwelijks bekomen van de gevolgen van een 10 jaar durende oorlog toen de ebola uitbrak. We hebben gezien en gehoord dat ebola een eind heeft gemaakt aan de vooruitgang die sinds het einde van de burgeroorlog was bereikt. Hoge sterftecijfers, gebroken gezinnen en een groot aantal kinderen die wees werden. Tijdens ons project was er een kok, Musu, die voor ons elke dag een lekkere maaltijd klaar maakte. Maar dit deed ze niet alleen. Ze bracht 8 studenten mee. Deze studenten kunnen geen onderwijs volgen, ook door de gevolgen van Ebola. Musu heeft een ‘’huishoudschool’’ opgezet waar ze de studenten vaardigheden probeert aan te leren waaronder het klaarmaken van maaltijden. De theedoeken die wij hebben gekregen zijn ook hartelijk ontvangen en gebruikt tijdens ons project. 3 weken waren voorbij, 40 theedoeken waren gebruikt, en de studenten waren enorm blij dat ze de theedoeken mochten houden! Namens de meiden (en jongen), Bedankt!

Foto’s van World Servants uit Zuid-Afrika

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina.

Meer over World Servants

Lees alles over World Servants.

Heb je vragen?

Offerte aanvragen

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur