Objectief advies of meer weten?

030 - 212 3000

Circulaire kleding voor een schonere wereld

Om milieubelasting tot het minimum te beperken, staat circulair bij Vendrig centraal. Wij werken samen met kledingleveranciers Orcon en HAVEP, die aangesloten zijn bij The Dutch Circular Workwear Association, een organisatie opgericht om de groei van duurzame werkkleding te stimuleren. Samen streven we naar een schonere wereld voor de toekomstige generaties.

Jaarlijks 200.000 ton aan oude kleding weggegooid

De kledingindustrie verbruikte in 2015 80 triljard kubieke meter zoet water. Dat staat gelijk aan 32 miljoen olympische zwembaden. Ook werd er 92 miljoen ton afval geproduceerd en ruim 1 miljoen ton CO₂ uitgestoten. In Nederland gooien consumenten jaarlijks bijna 200.000 ton aan oude kleding weg. Dat is zo’n 11 kg per persoon. Maar liefst 64% daarvan eindigt bij het restafval in de verbrandingsoven of de vuilstort.

Vermindering van milieudruk door circulaire kleding

Vendrig circulaire werkkledingDat moet en kan natuurlijk anders. Een circulair systeem biedt kansen om de vraag naar grondstoffen en materialen te verkleinen en de milieudruk te verminderen. De start van circulaire kleding is gemaakt in de nichemarkt werkkleding, omdat het in de business-to-business makkelijker is om kleding terug te halen dan in de consumentenmarkt.

The Dutch Circular Workwear Association voor circulaire werkkleding

Begin 2017 is The Dutch Circular Workwear Association opgericht om de groei van duurzame werkkleding te stimuleren. Oude en onbruikbare kleding wordt gerecycled tot nieuwe werkkleding, bouw- en isolatiematerialen, meubels en sporttassen. Vendrig werkt nauw samen met kledingleveranciers Orcon en HAVEP, die aangesloten zijn bij The Dutch Circular Workwear Association.

Circuleire dienstverlening bij Vendrig

Niet alleen leveren wij circulaire kleding, in alle componenten van onze dienstverlening vind je hergebruik terug: van het aanschaffen van werkkleding, via het onderhoud en tenslotte het beheer ervan.
Lees meer >>

Heb je vragen?

Offerte aanvragen

Neem contact op

030 – 212 3000

info@vendrig.nl

Bel mij terug

Bezoekadres

Produktieweg 5

3401 MG IJsselstein
(Bekijk route)

KVK: 30055326

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 uur tot 17:00 uur